İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

 

Uzun vadede sürdürülebilir çözüm Gayrimenkul PR
Gayrimenkul PR nedir?

Pandemi ile hayatımızdaki teknoloji kullanımı yoğun bir şekilde artış gösterdi. Gayrimenkul satış sektörünün de artık yaygın bir şekilde dijital iletişim araçlarına yöneldiğini söyleyebiliriz.

 

Değişen dünya düzeninde, bu zamana kadarki iş yapış yöntemlerimiz de değişiyor. Yeni dünya düzeninde alternatif pazarlama araçlarından efektif şekilde yararlanıyor olmayı öğrenmek, gayrimenkul satışlarının da geleceğini ofisler adına olumlu etkileyecektir.

 

Sektör özelinde yabancı ve öncü şirketleri gözlemlediğimizde sadece odağındaki işler ile ilgileniyor olduklarını görürüz. Ürettikleri ürünlerin pazarlama ağındaki tüm işler için ise konusunda uzman, dijital alternatif pazarlama araçlarını kullanan gayrimenkul ofislerinden hizmet aldıklarını söyleyebiliriz. Herkes kendi işini yapıyor anlayacağınız.

 

Türkiye’ yi gözlemlediğimizde ise inşaat projelerinin birçok satış ofisi açtığını görmekteyiz. Hem üretiriz hem satarız zihniyeti aslında orantısız bir harcama kalemi tablosu çıkarıyor karşımıza. Ofis kurulumu, personel ve diğer tüm yan giderler aslına bakarsanız inşaat firmaları için para, zaman ve enerji kaybı.

 

Emlak ofislerinin geçmişine baktığımızda inşaat firmalarının bu şekilde bir satış ofisi çözümüne gidiyor olmalarını da anlayışla karşılamalıyız belki de. Gerekli taşınmazın ilanını gir, gidip brandasını as ve müşterinin aramasını bekle gibi bir tarzı gören inşaat firmaları hangi sebeple emlak ofisine yetki vermek istesin ki?

 

Günümüze baktığımızda görüyoruz ki gayrimenkul sektöründeki bazı ofisler artık her konuda uzman bir ekip ile çalışıyor ve ekiplerinin daha iyi olabilmeleri konusunda onlara eğitimler veriyor.

 

Klasik emlakçılık modeli dışında, alternatif pazarlama kanalları olan, gayrimenkul pr modelleri ile çalışan, teknoloji odaklı ve gerçek alıcı kitlesini hedef alan gayrimenkul danışmanlık şirketleri ile çalışmak para, zaman ve enerji kazandıran bir tercih olarak günümüzde geçerliliğini kazanıyor artık.

 

Değişen dünya dediğimiz süreç içerisinde hayatımıza büyük ölçüde yön veren ve dikkatleri üzerine çeken inşaat firmaları için söylenebilecek tek şey; sayısı günden güne artan inşaat firmalarının arasında rekabet üstünlüğü kazanmaları adına gayrimenkul pr kanallarından en verimli şekilde yaralanan bir gayrimenkul danışmanlık ofisi ile çalışmayı tercih etmeleri olacaktır.